Nota 10 pentru negustorul turc

Posted on Sunday, October 12th, 2008 at 23:04

Am ascultat zilele trecute o istorisire tare interesanta, despre o doamna acerba ecologista si militanta pentru drepturile animalelor ajunsa intr-o excursie in Turcia, care-a incaput pe mainile unui vanzator atat de agresiv, incat s-a intors in tara purtand pe brat o haina de piele.

Morala era ca marketingul trebuie facut subtil si nu cu agresivitate, bla-bla, bla-bla-bla, bla-bla…

Dupa umila mea parere, istorisirea de mai sus nu vorbeste despre agresivitatea vanzatorului, ci despre soliditatea principiilor distinsei doamne.

In timp ce-am gasit repede un motiv pentru care-ar fi mai bine sa tac pentru a nu contraria cinstita adunare, la fel de repede mi-a trecut prin capusor ca as admira cu siguranta maiestria cu care a fost lucrata o sabie, dar la fel de sigur e ca nu mi-as cumpara una…

Imi aduc aminte de povestile mamei despre inghetata de zmeura de la cofetarul Wagner din Suceava, si-mi pare tare bine ca negustorii evrei, turci si armeni din vremea copilariei parintilor mei n-au avut habar de Philip Kotler si nici nu si-au asezat marfa-n raft dupa regulile complicate ale vreunui manual de merchandising.

Voua, celor care gandul ca “dincolo era mai ieftin” va da cosmaruri diurne recurente, va urez shopping placut.
Celorlalti – sa ne intalnim sanatosi la un ceai!

PS In noaptea aceea am visat ca ii ceream iertare plangand domnului X, ii mangaiam mainile si-i explicam ca facusem o mare greseala crezand ca era complet defect din punct de vedere emotional. Saracu’ taica Freud, fie-i tarana usoara!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment